FAQ

FAQ

2022-07-21

Uniplant, basit ve okunması kolay SSS sayfasıyla ziyaretçilere çok zaman kazandırır. Sorular, basit aramalar yapmak için daha büyük kategorilere ayrılır. Arama çubuğu olmamasına rağmen, tüm soruları tek bir sayfada görüntüleme kolaylığı, eşit derecede erişilebilir bir deneyim sağlar.

Diş İmplantı Ameliyatı Nedir?

Dental implant cerrahisi, eksik dişlerin yerine konması için yaygın bir seçenektir. Diş eti çizgisine dayanan hareketli protezlerin aksine, diş implantları çeneye cerrahi olarak implante edilen uzun süreli bir tedavidir. İmplante edilen bu yapay dişler, gerçek dişlere benzer ve aynı işlevselliğe sahiptir. Sıradan protezlere ve köprü işlerine daha kalıcı bir çözümdür.

Diş İmplant Ameliyatının Faydaları Nelerdir?

Dental implant almanın birçok avantajı arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Geliştirilmiş görünüm. Diş implantları, protezlerden daha doğal görünür ve hissedilir. Çene kemiğinizle kaynaştıkları için kalıcı hale gelirler. Sonunda, onları fark etmeyeceksin bile.
  • Geliştirilmiş konuşma. Protezler ağzınızda kayabilir, gevşeyebilir ve net konuşmayı çok zorlaştırabilir. Diş implantları ise herhangi bir günlük ayar gerektirmeden dişlerinizi değiştirir.
  • Gelişmiş konfor. Yeni diş implantlarınızın hissine bir kez alıştığınızda, onlar doğal olarak sizin bir parçanızdır!
  • Daha kolay yemek yeme. Artık en sevdiğiniz yiyecekleri yiyememe konusunda endişelenmenize gerek yok! Diş implantları çenenize kaynaştırıldığı için normal dişler gibi çalışırlar.
  • Çalışan dişler etkilenmez. Diş destekli bir köprü ile, değiştirmelerinizi desteklemek için yakındaki sağlıklı dişlerin azaltılması gerekir. Bununla birlikte, diş implantları çalışan dişleri etkilemez ve genel ağız sağlığınızı iyileştirir. Ayrıca, implante edilmiş dişlerin arasını fırçalamak daha kolaydır.
  • Uzun süre dayanırlar. İyi bir özenle, bu dayanıklı implantlar bir ömür boyu dayanabilir.

İşlem sırasında ne olur?

Diş implantları, eksik olan dişlerin köklerinin yerine yerleştirildiği çene kemiğine implante edilir. İmplantlar, çeneye yerleştirildiğinde çene kemiği ile kaynaşan titanyum içerir. Füzyon meydana geldiğinde, diş implantları sıkıca yerinde durur, kaymaz veya ses çıkarmaz. Farklı tipte diş implantları mevcuttur ve diş implantı ameliyatının gerçekleştirilme şekli, çenenin durumu kadar seçilen implant tipine de bağlı olacaktır.

Kimlere diş implantı yaptırılmalıdır?

Diş implantları herkes için değildir, ancak bazı koşullar ve koşullar diş implantlarını daha iyi bir seçenek haline getirebilir:

  • Birden fazla eksik dişe sahip olmak
  • Tam büyümeye ulaşmış bir çene kemiğine sahip olmak
  • İmplantı sabitlemek için bol miktarda kemiğe sahip olmak
  • Sağlıklı ağız dokularına sahip olmak
  • Protezleri takmak istememek veya takamamak
  • Bu koşullardan herhangi birine uyuyor musunuz? Tucson’daki Campbell Dental Group ile uygun fiyatlı dental implant seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizi hemen arayın.

Yine de diş implantları güvenli midir?

Evet! Geleneksel protezlerin ve köprü çalışmalarının aksine, diş implantları kemiğe herhangi bir zarar vermez. Ek olarak, diş implantları için kullanılan tüm malzemeler güvenlidir ve herhangi bir çürümeye neden olmaz. Yine de, yüksek tansiyon ve diyabet gibi belirli tıbbi durumları olan bireyler, diş implantı ameliyatı olmadan önce sağlık uzmanlarına danışmalıdır. Neyse ki, bu koşullara sahip çoğu kişi, belirli önlemler alındığı sürece prosedür için yeşil ışık alacaktır. Dental implant cerrahisi, çeneleri henüz tam büyümeye ulaşmadığı için çocuklar için önerilmez.

Diş hekimleri uzun yıllardır dental implantları kullanmaktadır ve implant teknolojisi ilerlemeye devam etmektedir. Bugün, diş implantları, yüksek eğitimli profesyonellerin yerleştirdiği sofistike cihazlardır. Eksik dişleri değiştirmenin en güvenilir yollarından biridir.

Dental İmplant Cerrahisi ile ilişkili riskler nelerdir?

Herhangi bir cerrahi prosedürde olduğu gibi, dental implant cerrahisi ile ilişkili bazı sağlık riskleri vardır. Komplikasyonlar nispeten nadirdir ve ortaya çıktıklarında genellikle hafiftir ve minimal tedavi gerektirir. Dental implant cerrahisi ile ilişkili olası sağlık riskleri şunlardır:

  • İmplant bölgesinde meydana gelen enfeksiyon
  • Çevredeki dişlerde veya kan damarlarında hasar
  • Sinir hasarı
  • Ağrı
  • Uyuşma
  • Karıncalanma
  • Sinüs problemleri

Prosedürün tamamlanmasının birkaç ay sürebileceğini duydum. Bu doğru mu?

Dental implant cerrahisi birkaç aşamada gerçekleştirilir ve tüm süreç 3 ila 9 ay arasında sürer. Bu sürenin çoğu, iyileşme ve yeni çene kemiğinin büyümesi için izin içerir:

  • İlk ameliyat, dental implant silindirinin çene kemiğine yerleştirilmesini içerir. Bunu birkaç aylık bir dinlenme süresi izler.
  • Bir sonraki ameliyat, abutmentin ve yeni yapay dişin yerleştirilmesini içerir. Daha sonra başka bir iyileşme dönemi takip eder.
  • Bazı kişiler dental implant ameliyatı olmadan önce kemik grefti ameliyatına ihtiyaç duyacaktır. Bu, çok yumuşak veya implantı sürdürecek kadar kalın olmayan bir çene kemiğine sahip bireylerde yaygındır. Bir kemik grefti sırasında, çenenin farklı bir bölümünden veya vücudun başka bir bölümünden bir kemik parçası alınır ve çene kemiğine nakledilir.
  • Hala sizin için iyi bir seçenek gibi mi geliyor? Campbell Dental Group hastalarının neden şehirdeki en mutlu hastalardan bazıları olduğunu görmek için buraya tıklayın!

Bu kulağa oldukça yoğun geliyor. Bir gece hastanede kalmak zorunda kalır mıyım?

Şanslısınız! Dental implant cerrahisi genellikle ayaktan tedavi prosedürü olarak gerçekleştirilir. Bir diş hekimliği ofisinde veya hastanede gerçekleştirilir ve bir geceleme gerekmez.

Dental İmplant Cerrahisi ile birlikte gelen yan etkiler nelerdir?

  • Dental implant cerrahisinin küçük yan etkileri şunlardır:
  • Diş etlerinin şişmesi
  • Yüzün şişmesi
  • İmplant yerinde ağrı
  • Kanama

Bu yan etkiler nispeten hafiftir ve genellikle kısa sürede iyileşir. Doktorunuz antibiyotik veya ağrı kesici ilaçlar reçete edebilir. Bir haftaya kadar sadece yumuşak yiyecekler yemeniz istenecektir. Kendi kendine çözünen dikişler tipik olarak kullanılır.

Dental İmplant Cerrahisi her zaman işe yarıyor mu?

Ne yazık ki, dental implant cerrahisi her zaman başarılı değildir. Kemik implantla kaynaşmazsa, çıkarılması gerekir ve prosedür tekrarlanabilir. Yine de, bu inanılmaz derecede nadirdir. Dental implant cerrahisinden sonra iyi ağız hijyeninin korunması, dental implantlarla ortaya çıkabilecek komplikasyon ve problem riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Dental implant cerrahisi ile ilgileniyorum! Bir sonraki adım nedir?

İşlem gerçekleşmeden önce kapsamlı bir diş muayenesi ve değerlendirmesi gereklidir. Bu, diş röntgenlerini ve ağzın bir modelini yapmak için ağzın bir kalıbını almayı içerecektir. Oral ve maksillofasiyal cerrahlar, periodontistler ve doktorlar da dahil olmak üzere çeşitli uzmanlar, kişisel tedavi planınızı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Dental İmplant İşlemi Ne Kadar Sürer?

Dental implant prosedürünün zaman çizelgesini birkaç faktör belirler. Bunlar:

  1. Diş sağlığınız
  2. Hangi dişler değiştirilir?
  3. İlgili diş sayısı
  4. İmplant yerleştirmeden önce diş çekimine ihtiyacınız olacaksa

Diş hekimi ağzınızı iki aşamada bir implantla geri yükler ve tüm süreç yaklaşık üç ila dokuz ay sürebilir. İyileşmesi gereken bir ekstraksiyonunuz varsa veya diş hekimi direkleri implante etmeden önce kemik greftlerine ihtiyacınız varsa daha da uzun sürebilir.

Ameliyattan önce, doktorunuzla mevcut farklı anestezi seçeneklerini görüşme şansına sahip olacaksınız. Lokal, genel veya sedasyon anestezisi arasından seçim yapabilirsiniz. Diş hekiminiz ve sağlık ekibinizle birlikte hangi seçeneğin sizin için en iyi seçim olduğunu belirleyebilirsiniz.

Diş İmplantlarının Dezavantajı Nedir?

Herhangi bir oral cerrahi prosedüre benzer şekilde, enfeksiyon, ağrı ve iltihaplanma olasılığı vardır. Bununla birlikte, olumsuz etkiler nadirdir ve ortaya çıkarlarsa genellikle küçüktür. Diş hekiminiz, özel durumunuz için bu riskleri nasıl yönetebilecekleri konusunda sizinle konuşacaktır.

Ayrıca, diş hekimi implantı mevcut kemik olmadığı için yerleştiremezse, tedavi maliyetinizi artırabilecek bir kemik ve diş eti greftleme prosedürüne ihtiyacınız olabilir.

Diş İmplantlarının Olumlu Tarafı Nedir?

Neyse ki, insanlar iki set diş alırlar. Diş eti hastalığı veya diş çürüğü nedeniyle tek bir dişi veya birden fazla dişi kaybettiğinizde, implantlar artık bunların yerini alabilir ve üçüncü sabit diş setiniz olarak hizmet edebilir. İmplantların aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok avantajı vardır:

  1. Görünümünüzü iyileştirirler
  2. Güveninizi artırırlar
  3. Bir ömür boyu sürebilirler
  4. Aktif bir yaşam tarzına sahip olmanızı sağlarlar
  5. Sevdiğiniz yiyecekleri yeme yeteneğinizi geliştirirler.
  6. Artık dişleriniz için endişelenmenize gerek yok
  7. Asla çürümezler çünkü titanyumdan yapılmıştır.

Diş implantları, genel olarak, yüzde 98’e varan bir başarı oranına sahiptir.

Dental İmplant Ameliyatından Sonra Ne Yiyebilirim?

Ameliyatınızı takip eden iki gün boyunca, sıvıları içiniz ve sadece aşağıdaki gibi yumuşak yiyecekler tüketin:

  1. Eggnog
  2. Milkshake
  3. Pişmiş tahıllar
  4. Yoğurt
  5. Pürüzsüz çorbalar
  6. Ekşimikli
  7. Dondurma
  8. Patates püresi
  9. Protein sallamaları
  10. Meyve smoothie’leri
  11. Kızarmış fasulye
  12. Puding

 

Ameliyatınızı takip eden üçüncü günde, aşağıdakiler gibi fazla çiğneme gerektirmeyen yumuşak yiyecekler yiyin:

  • Pişmiş erişte
  • Makarna ve peynir
  • Yumuşak sandviçler
  • Haşlanmış, yumuşak haşlanmış veya çırpılmış yumurta

 

Pirinç, pizza, hamburger ve patlamış mısır gibi gevrek veya sert yiyeceklerden kaçının. Asitli ve baharatlı yiyeceklerden kaçının. Çoğu birey ameliyattan yedi gün sonra düzenli diyetlerine devam eder.

Diş Çekiminden Ne Kadar Süre Sonra İmplant Yaptırabilirsiniz?

Diş hekimi, diş implantlarını kemiğinize hassas delikler açarak çenenize yerleştirir, böylece sıkıca otururlar. Bunu, dişlerinizin eksik olduğu, ancak diş implantlarını tutmak için yeterli kemiğe sahip olduğunuz yerlerde yaparlar. Bazı durumlarda, diş implantlarını diş hekiminizin dişlerinizi çıkardığı gün yerleştirmeleri mümkündür. Bununla birlikte, tipik olarak, implantınızı yerleştirmeden önce yaklaşık üç ila altı aylık iyileşme süresi alır.

Ağzınız Bir İmplantı Reddedebilir mi?

Çok nadiren bir bireyin vücudu bir implantı reddeder. Çene kemiği genellikle diş implantını kolayca kabul eder. Çok az sayıda reddetme, implantı oluşturan titanyum alaşımına karşı nadir görülen alerjilerden kaynaklanmaktadır. Bir implantın başarısız olmasının bir başka nedeni de, ameliyattan sonra ona uygun şekilde bakmazsanız. Mükemmel ağız hijyeni olmadan, doğal dişler başarısız olur ve sonunda düşer. Diş implantları da farklı değildir. Dişlerinize ve implantlarınıza iyi baktığınızda, diş eti çürümesini ve daha sonra yapı başarısızlığını önlemeye yardımcı olacaktır.

Diş İmplantlarının İyileşmesi Ne Kadar Sürer?

Ortalama implant işlemi birden fazla adımda gerçekleşir. Birden fazla iyileşme aşamasına ihtiyacınız olabilir. Bu nedenle, sağlığınıza, kaç dişin değiştirilmesi gerektiğine ve diğer faktörlere bağlı olarak çeşitli iyileşme süreleri vardır. Bununla birlikte, iyileşme süreci genellikle altı ila 12 hafta arasında sürer.

Dental İmplant Ameliyatından Sonra Neler Yapamazsınız?

İlk olarak, sigara içmemelisiniz. Sigara içmek diş eti hastalığına ve durgunluğa neden olur, bu da diş implant yapısını zamanla zayıflatır. Bu nedenle, sigara içmemeli veya tütün çiğnememelisiniz.

Ayrıca, diş hekiminiz tarafından talimat verilmedikçe yüzünüze herhangi bir ısı uygulamayın. Isı şişliği artırabilir.

Pipet kullanmayın. Bunu yapmak, ağzınıza, yarayı kapalı tutan kan pıhtısını yerinden çıkarabilecek, daha fazla kanamaya neden olabilecek ve iyileşmeyi geciktirebilecek bir baskı uygular.

Diş İmplantlarını Çıkarabilir misiniz Yoksa Ağzınızda Kalırlar mı?

Diş implantlarını çıkaramazsınız çünkü doğrudan kemiğinize sabitlenirler, dişlerinizi doğal dişlerinize en yakın şekilde değiştirirler.

Diş İmplantları için Kimler İyi Adaylardır?

İmplantlar için iyi bir aday olmak için, iyi bir ağız ve genel sağlığa sahip olmanız gerekir. Ayrıca diş implantını desteklemek, periodontal hastalıklardan arınmış olmak ve sağlıklı diş eti dokularına sahip olmak için çenenizde yeterli kemiğe sahip olmanız gerekir.

Genel olarak, aşağıdaki durumlarda diş implantları için iyi bir aday olabilirsiniz:

  1. Bir veya daha fazla dişin eksik olması
  2. Diş implantını sabitlemek için yeterli kemiğe sahip olmak veya bir kemik greftine sahip olmak
  3. Tamamen büyümüş bir çene kemiğine sahip olmak
  4. Sağlıklı ağız dokularına sahip olmak
  5. Protezleri takmak istemiyor veya takamıyor
  6. Kemik iyileşmesini etkileyecek tıbbi bir durumunuz yoksa
  7. Konuşmanızı geliştirmek istiyorum
  8. Sürece birkaç ay taahhüt edebilir
  9. Sigara içmeyin veya bırakmaya istekli olun

Protezleri İmplanta Dönüştürebilir misiniz?

Hayır, protezler “implant haline getirilemez”. Diş implantları, yapay dişlerinizi (protezleri) desteklemeye ve sabitlemeye yardımcı olmak için diş hekiminin çene kemiğinize yerleştirdiği metal vidalardır. Diş hekiminizin implantları stabilize etmeye ve desteklemeye yardımcı olmak için mevcut protezlerin altına yerleştirmesi mümkün olabilir. Bununla birlikte, diş hekimi bunu yalnızca mevcut protezleriniz mükemmel durumdaysa yapabilir. Diş hekimi, durumlarını belirlemek için mevcut protezlerinizi inceleyecektir.

Kısmi veya Tam Protezlerim Varsa İmplantlar Nasıl Yardımcı Olur?

Kısmi veya tam protez takan bireyler, diş implantlarının en sık kullanılanlarıdır. Diş implantları, diş hekiminin implantlarınıza taktığı çıkarılabilir bir implant aşırı protezi için destek ve retansiyon sağlamaya yardımcı olabilir. İmplantlar, tam veya kısmi protezin hareket etmemesini sağlamaya yardımcı olur ve protez tutkalı veya yapıştırıcı ihtiyacını azaltır. Sabit protezli implantları da kullanabilirsiniz. Diş hekimi, titanyum bileşenleri kullanarak protezlerinizi diş implantlarına cıvatalayabilir.